tiistai 23. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen

Lapset viettivät pääsiäistä isovanhempiensa kanssa toisaalla Lapissa ja me aikuiset saimme nauttia työntäyteisistä kevätpäivistä. Viimeisen parin päivän aikana olemme saaneet todistaa kevään komeaa selkävoittoa talvesta. Hanki kantoi vielä viikko sitten, tänään totesimme jalkapelin olevan suksia parempi. Tai no, kumpikaan ei yllä hyväksi asti, mutta jalkapelillä ei tarvitse huolia suksenpohjien kulumisesta kivikoissa ja juurakoissa. Sinänsä puolukkamättäät tuntuivat luistavan kohtuullisesti.

Kämpällä pääsimme vihdoin maalaamaan keittiön/eteisen edellisen omistajan komeasti kuluttaman lattian. Ensimmäisen maalikerroksen aikana vastaan tuli muista huoneista tuttu haikeus. Kulunut menneestä elämästä kertonut lattia oli käynyt jo rakkaaksi. Toisen maalikerroksen aikana tunne vaihtui iloisempaan. Viimeinen huone (komeroita ei lasketa) tuli vihdoin kunnolla pestyä ja otettua haltuun, ilma keveni huomattavasti.

Kiirastorstain ilta huipentui monisatapäisen tokan ohikulkuun järven vastarannalla neljän poromiehen paimentamana. Porot ovat nyt siirretty verheämmille kesälaitumille. Lankalauantaista alkaen joutsenet ovat herättäneet aamuvarhaisella, mutta kurkia odotamme yhä. Jostain on mustarastas eksynyt pihaan ja eilen jopa luritteli sulosointujaan illan hämärtyessä täällä männyn pohjoisrajan kupeessa.

3 kommenttia:

 1. Lattiasta tuli hyvän näköinen. Blogia on kiva lukea, mutta olisi kiva jos vanhempiin viesteihin voisi navigoida muutenkin kuin sivun alareunassa olevasta "vanhemmat viestit" nappulasta. Itsellä ainakaan ei riitä aika ja kärsivällisyys selata lukemattomia sivuja että pääsisi viimein ensimmäiseen tai johonkin tiettyyn viestiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Katsotaan jos tähän löytyisi jotain apuja, esim. edes kiinteä linkki ekaan postaukseen.

   Poista
  2. Lisätty "Arkisto"-linkki sivun alaosaan.

   Poista