tiistai 16. huhtikuuta 2019

Lintuja pihassa

Olemme tarjonneet linnuille ruokaa pihassa koko talven. Kaamoksen keskellä ja alkuvuoden pakkasissa hiljaisuuden rikkoi vain satunnainen korppiparin ylilento. Pihan tarjottavien ääreen eksyi harvoin vain yksittäinen lapintiainen. Riekot pysyivät rantakoivikoissa, kuukkelitkin vastarannan metsikössä. Helmikuun taittuessa maaliskuulle alkoivat myös punapyrstöiset pohjoisen sielulinnut uskaltaa pihaan saakka.

Huhtikuu on puolivälissä. Lunta riittää vielä polveen saakka, vaikka pälvet kasvavat päivä päivältä. Katoilta lumi on jo sulanut. Maa tuoksuu.

Pihassa käy nyt aikamoinen suhina. Linnut ovat meihin hyvin tottuneita, kauas eivät kulkijaa väistä. Lapintiaiset syövät kädestä, talitiaiset lentävät kohti, mutta odottavat lähipuussa, että kaksijalkainen malttaa siirtyä pari askelta taaemmas. Taviokuurnat eivät välitä vieressä leikkivistä lapsista. Kuukkeleita riittää ja käpytikkakin vierailee usein. Joutsenien ylilento alkaa olla päivittäistä.

Järvi on meillä vielä jäässä, sulapaikkoja löytyy ojien suilta. Karhujen jälkiä ei ole vielä näkynyt, repolainen ja ristihuuli saavat yhä juosta suolla keskenään.

2 kommenttia:

 1. Ah miten mahtavannäköistä!
  Lumien sulettua ja tulvien mentyä olisi itsekkin tarkoitus taas päästä Lappiin käyskentelemään.. Ei nämä kuvat ja kertomukset innostusta ainakaan vähennä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Sulan maan retkiä odotamme kovasti myös täällä. :)

   Poista