maanantai 24. joulukuuta 2018

Joulukalenteri: 23.12.

Kauppareissut ovat muuttaneet täällä luonnettaan. Tai ainakin niiden olisi pitänyt muuttua. Aatonaaton kunniaksi ajattelimme, että on hyvin helppoa pikaisesti käväistä kylillä pyykillä (vaihteluksi nyrkkipesuun) ja viimeisiä ruokia hankkimassa, onhan pikaiset kauppareissut ennenkin onnistuneet. Vaan kuinkas kävikään.

Auto on täällä välttämätön, edestakainen kauppareissu on yli 50 kilometriä ja julkinen liikenne rajoittuu kerran viikossa liikkuvaan asiointitaksiin. Sähköttömmässä kämpässä paukkupakkasten keskellä auto tuottaa kuitenkin hitusen harmaita hiuksia. Pikainen kaupassakäynti kolmenkymmenen asteen pakkasessa vaatii pikitien varteen hiihtämisen lisäksi webaston, eikä sekään välttämättä riitä. Webasto (tahi vastaava) on meille tämän talven uusi tuttavuus, aiemmin olemme pärjänneet lohkolämmittimellä.

Aatonaattona opimme: a) webaston käyttöaika kireissä pakkasissa on minimissään tunnin, ei puoli, b) akun varavirtapankki on syytä pitää mukana ja ladattuna, kaikkine osineen. Virtapankki antaa huonosti akulle buustia ilman pankin ja akun yhdistävää piuhaa, eikä pankin tyhjentäminen valaistukseen liene myöskään järkevää sikäli mikäli vehjettä haluaisi käyttää siihen mihin se on hankittukin.

Auto lähti lopulta käyntiin, pyykit saatiin pestyä ihan pesukoneessa (kiitos ihanat ystävämme!) ja ruokavarastotkin täydennettyä ennen pyhiä. Parin tunnin kauppareissu venyi vain muutamalla (lue: kahdeksalla) tunnilla. Nyt on hyvä rauhoittua paikalleen, nauttia yhdessäolosta perheen kanssa ja unohtaa kaikki henkeä välittömästi uhkaamattomat liikkumiset autolla vähintään parin päivän ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti